Systemisch werk

Vind je echte plek en leef jouw leven!

‘Ik voelde me uitgeput en overvraagd, misselijk vaak ook. Ergens had ik het gevoel dat er een blokkade zat. Spanning in mijn nek en schouders. Ik kon me ook niet meer ontspannen door een stukje te fietsen, wandelen, mijn hoofd leegmaken. Er bleek nog een belangrijk thema aan mijn vaderskant te spelen…’ 

Systemisch werk, familieopstelling…

Het gezin, de familie waarin we geboren worden, er speelt zoveel wat we als kind absorberen. En het enige antwoord dat het heeft is: ik ga helpen. Uit liefde gaat het kind helpen en daar is het zich niet van bewust. In mijn praktijk werk ik veel met dit gegeven. Met het bewust worden van wat je aantrof en hoe je bent gaan overleven. We doen het allemaal, ik ook.
Heb jij een vraag over jezelf, je relatie, je werk, je gezondheid of iets anders en wil graag iets leren hierover?
Wat is nu precies je probleem en wat heb je te doen in je leven, waarvandaan vertrek je? Het kan je veel brengen om het zo eens te ervaren in de ruimte. Jij in de ruimte van mijn praktijk en de belangrijke personen of thema’s die er mee te maken hebben.
Het kan gaan om een individuele opstelling waarbij jij je vraag of probleem opstelt of om een relatieopstelling waarbij jullie als partners je relatieprobleem opstellen. Vaak gaat het om iets wat niet gezien wordt of onbewust wordt genegeerd. Een verborgen verhaal dat zich toont in de opstelling in het ‘veld’. Zodra we jouw diepere intentie, jouw echte vraag helder hebben is de opstelling al in wording.

In het proces van de opstelling bewaken we als het ware het commitment aan de dieperliggende waarheid onder jouw probleem en dat wat er mee te maken heeft. Vaak is de uitkomst verrassend en gaat het effect verder dan voor alleen de direct betrokkenen. Dat is zo mooi aan  systemisch werk. Ook is mooi dat zich precies ontvouwt wat op dat moment nodig is.

Een familieopstelling brengt nieuw evenwicht

In een familieopstelling werken we met ankers op de grond die staan voor personen of thema’s die voor jouw vraag belangrijk zijn en dat begint bij jou of jullie zelf natuurlijk.
Zodra jij je plek inneemt in de ruimte gaat het veld al werken. Waar sta je, in welke richting kijk je. Je neemt waar en voelt hoe het is om op die plek te staan. En zo gaat het verder met alle elementen en personen die het veld inkomen.

Het is elke keer weer bijzonder om te ervaren wat zich toont in het veld. Waar de blokkade zit en hoe de oplossing zich toont. Het gaat uiteindelijk puur om bewustzijn: oude informatie en nieuwe informatie. Om angst en om liefde.
De stroom in je leven en waar het niet stroomt.

Meer weten over familieopstellingen?