Relatietherapie

Waar zijn jullie elkaar kwijt geraakt?

Ik voel dat mijn partner en ik steeds weer een stap zetten. Onze relatie wordt steeds duidelijker. Misschien een vreemd woord om te gebruiken maar zo voelt het wel.  We hebben allebei een hoger bewustzijn gekregen aangaande elkaar, meer oog voor elkaar, hoe de ander in zijn vel zit. Wat goed loopt tussen ons koesteren we, genieten we van. Wat niet goed loopt, laten we niet meer liggen maar pakken we aan.’

Wendy en partner

Relatietherapie in Sint-Michielsgestel

Waarom relatietherapie? Twee mensen kunnen vastlopen in hun relatie, in een patroon vast komen te zitten en daar echt onder lijden.
En toch willen jullie niet opgeven en deze stap zetten. Het is de moeite waard.
Hoe kunnen jullie stoppen met die irritaties en ruzies? Waar gaan ze werkelijk over? Hoe slagen jullie er in een betere sfeer te creëren met elkaar en hoe kunnen jullie je irritaties gaan begrijpen, wat proberen jullie vast te houden ten opzichte van elkaar?

Je wilt je samen voelen in je relatie en ook ruimte hebben voor jezelf.
De ene partner lijkt in een relatie meer behoefte te hebben aan afstand of zelfstandigheid, terwijl de ander meer contact zoekt. Die combinatie is een uitdaging.
Je hebt iets nodig van je partner wat je heel normaal vindt maar steeds niet krijgt. Je kan dan geïrriteerd raken en boos waarna je je afwendt en jullie verder van elkaar af komen te staan. Of je geeft steeds iets van jezelf weg, je gaat je aanpassen, voor jezelf uitlopen. Dan lukt echte verbinding met je partner ook niet want je bent er zelf niet bij.

Het liefst zie ik jullie samen in mijn praktijk. Dan kan ik horen en zien wat jullie zeggen en hoe jullie met elkaar omgaan, wat het patroon is. Tegelijkertijd ervaar je op een nieuwe manier hoe je partner de relatie met jou ervaart. We vertragen, om onderliggende gevoelens en intenties van elkaar te weten te komen. Dan kunnen jullie contact gaan voelen en ruimte om iets anders te gaan doen.
Het kan ook nodig zijn dat jullie elk apart één of meerdere sessies komen. Om dieper in jezelf te kijken naar het patroon wat je creëert in de relatie en de kracht die daar in verborgen zit.

Relatietherapie: focus op onderliggend gevoel

In veel liefdesrelaties lukt het niet goed om werkelijk verbinding te maken en intiem met elkaar te zijn. We hebben allemaal een verlangen dichtbij iemand te zijn, speciaal te zijn voor de ander en aan de andere kant willen we individu zijn, eigen zijn.
In onze liefdesrelatie ontstaat hierin een, vaak fragiele, balans. Deze balans kan een patroon worden dat als een harnas gaat voelen.
Om werkelijk verbinding te maken met de ander, maak je eerst verbinding met jezelf. Wat wordt er steeds geraakt in jou door je partner, waar gaat dat over? Durf je daar zo eens tijd voor te nemen en ruimte aan te geven? Om zo, wetend en voelend wat van jou is, de verbinding met je partner te ervaren.

Wat al een eerste hulp kan zijn bij het losser maken van jullie relatiepatroon, jullie harnas, is luisteren. Ik geef jullie alvast 5 redenen waarom je partner niet naar je luistert en hoe dan wel
Veel plezier!

Relatietherapie bij psychotherapie Sint-Michielsgestel

Jullie kunnen op elk moment van de relatie voor therapie kiezen. Als je het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn als de eerste verliefdheid voorbij is of als je niet meer weet of voelt waar de ander is in jullie relatie. Het is zo fijn om jou en jullie de gelegenheid te geven om waardevol te zijn. Dat jullie relatie de moeite waard is en dat jullie elk de moeite waard zijn. En om die verbinding daarin te voelen. Nu aanmelden.

Voor mij als relatietherapeut zijn veiligheid, liefdevol onderzoeken en uitnodiging, de belangrijkste instrumenten waarmee ik werk. De stap zetten om in relatietherapie te gaan is al heel wat waard. Gun jezelf om je angst te overwinnen en een relatie die verbindt.

Meer weten over relatietherapie?