Psychotherapie

Ergens ben je jezelf kwijt

Heel vervelend als het niet goed voelt in je leven. En dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.
Je voelt je onzeker, moe of er spelen een aantal dingen in je leven waar je niet goed raad mee weet. Op een bepaalde manier zit je op de automatische piloot en het lukt je niet om daar verandering in te brengen. Ergens ben je jezelf kwijt. Aan jouw buitenkant zie je misschien niet zoveel, maar aan de binnenkant gaat het niet goed. Ik ken die worsteling zelf ook heel goed.

Meral, Noortje, Koen en heel veel anderen zijn bij mij aan de slag gegaan: het kan echt anders.

Je wil zo niet verder en je hebt iets nodig

Je weet dat je het zelf gaat doen, dat je het ook kan, maar je hebt wel iets nodig. En dat is nu precies waar ik graag eventjes in jouw leven kom. Om jou iets te laten zien, iets te laten ervaren, waardoor jij je probleem loslaat en in beweging komt. Zodat je geen angstig of benauwd leven meer leidt of een doelloos leven, maar een belangrijk leven en een levendig eigen leven. Als je ergens de bodem hebt geraakt, echt bent vastgelopen, kan dat de start zijn van een ontdekkingsreis in jezelf. Wat was de rol en de plek die jij hebt moeten innemen en die nu niet meer werkt voor je? Wat heb je moeten verbergen of veroordelen in jezelf om er maar bij te horen of door te kunnen gaan? Of waar heb je een allergie en tegenzin in ontwikkeld? Het zijn allemaal bouwstenen om dankbaar voor te zijn maar die jou nu ook in de weg kunnen staan. Hoe fijn is het om die blokkades te leren kennen zodat ze je niet meer zo bepalen en de prachtige vrije versie van jouzelf tevoorschijn kan komen!

Ontdek wat je vasthoudt, dan kan je het loslaten…

Ik ben de jongste van drie kinderen. Mijn moeder is haar gezin ontvlucht door als verpleegkundige in Engeland te gaan werken. Ze stopte met werken toen ze terug in Nederland, trouwde met mijn vader. Mijn vader werkte bij een bank maar had liever op het toneel gestaan. Hij verloor een broertje en een zusje toen hij nog een kind was. Mijn vader stierf toen ik 9 jaar was.

Ik heb me lang groot gehouden, bleef zoeken en voelde me niet gelukkig, zat in de knoop met mezelf. Ik wilde daar uit. Ik startte bij een hulpverlener bij wie ik vooral bewust werd van mijn onzekerheid en gevoeligheid, volgde een aantal andere therapieën en later werden het opleidingen. Van integratieve psychotherapie, hypnotherapie en EMDR tot bodymindlanguage, familieopstellingen, Touch of Matrix, De Maskermaker en De relatie als Spiegel (systemisch en lichaamswerk…)
Ik heb mijn gemis en verdriet heel diep kunnen voelen en sta nu krachtiger in mijn leven, meer in balans met mijn gevoelens. Dankbaar dat ik nu hier sta, helemaal aanwezig als mijzelf en jou kan helpen.
Mag ik jou uitnodigen om een stukje met mij mee te lopen? Om aan de slag te gaan met dat wat je al zo lang parten speelt en wat je wil laten gaan.

Maak je eigen wat je hebt geleerd en blijf ontdekken

Niemand weet wat goed is voor jou, dat weet je vooral zelf, wat werkelijk bij jou past. En het is zo mooi om dat helemaal op tafel te krijgen.
Mag ik jou uitnodigen om jezelf belangrijk en levendig te gaan voelen?
Jezelf op de eerste plaats zetten.
Zodra je dat kan heb je mij niet meer nodig. En het contact met je partner, je kinderen (als je die hebt) je familie en vrienden wordt veel betekenisvoller en leuker! Je gaat andere dingen doen, of dezelfde dingen op een heel andere manier. Op jouw manier dus!
We gaan werken met wat jij niet meer wil en wat jij wil leren. En dat is belangrijk.
Ik zou het ook kunnen samenvatten met ‘je bewust worden van jezelf en van wat je wel wil’ maar op een of andere manier vinden mensen dat weer snel zweverig klinken. Alsof het ver weg is en vaag, terwijl het hier is en nu en direct werkt.
Ik heb daar trouwens een hele eenvoudig test voor, of jij je bewust bent van jezelf of niet.

Extra: gratis kennismaking

Als je eerst wil kennismaken met mij en mijn manier van werken, aarzel niet.
Het belangrijkste is dat je het gevoel hebt bij mij thuis te kunnen komen.
Het is ongeveer een half uur en gratis.
In integratieve therapie werken we in een vrij kort traject aan bewust worden wat je blokkeert en hoe je dat doet. Je leert jouw plek kennen, zodat je vandaar jouw krachtige leven kunt gaan leiden in gelijkwaardigheid en samen met de mensen om je heen.
Integratief wil zeggen dat we steeds doelgericht werken en elkaar daarbij steeds ontmoeten op de plekken waar het moeilijk en gemakkelijk wordt. Jij en wat je nu eenmaal hebt te leren.
Je wordt je bewust van jouw patroon, hoe het jou hindert, waarom het niet meer op die manier nodig is. wat je graag wil en hoe je dat kunt aanpakken.
Ik ben Deanneke Steenbeek, integratief therapeut en relatietherapeut, geregistreerd bij de VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.
Ik reageer binnen 24 uur op jouw aanmelding en een consult is meestal binnen 7 dagen mogelijk.

Therapie en coaching voor welke problemen?

Misschien toch nog belangrijk om aan te geven bij welke problemen therapie en coaching bij Psychotherapie Steenbeek helpend zijn geweest. Denk aan problemen die in het werk spelen maar die natuurlijk ook doordringen in je persoonlijk leven en in je relatie waarbij jezelf belangrijk voelen en gelijkwaardigheid belangrijke aandachtspunten zijn.

 • spanningsklachten en burnout
 • psychosomatische klachten
 • slaapproblemen
 • perfectionisme
 • keuzestress
 • (faal)angst
 • tekort aan assertiviteit
 • omgang/rouw ivm narcistische partner
 • trauma
 • alles overheersende rouw die blijft
 • zingeving
 • relatieproblemen

Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel mij gewoon of vul even het contactformulier in.
Voor kortdurende, effectieve integratieve psychotherapie, helemaal op jou toegesneden.  

Meld je aan
.

Registraties

Ik ben aangesloten bij de de beroepsvereniging Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW).
Ook ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en val ik onder hun Tuchtrecht (zie http://www.tcz.nu). Als je niet tevreden bent met de therapie dan hoor ik dat natuurlijk graag zo snel mogelijk van je en hoop ik dat in een gesprek met je te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op een klachtenfunctionaris, die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) In navolging van deze wet ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie, de S.C.A.G (http:www.scag.nl) Je kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging (http://www.vit-therapeuten.nl)

Psycholoog of therapeut

Vind je het belangrijk te weten of de therapie door een therapeut of psycholoog wordt gegeven? Een psycholoog werkt vaak met behulp van een protocol en gaat aan de hand van jouw klacht onderzoek doen. Een psycholoog zal eerder langs een meetlat kijken: wat is ‘normaal’ en wat is een ‘afwijking’? Voor mij als integratief therapeut is dat geen uitgangspunt. Ik kijk naar jou en naar wat jij nodig hebt om je weer belangrijk en levendig te voelen. Jouw vertrouwen in de therapeut of psycholoog zal uiteindelijk het belangrijkst zijn voor jouw ontwikkeling.

123-therapie, gezin op orde

Ik werk samen met collega’s in mediation en kindertherapie.

Praktijk voor integratieve kindertherapie en coaching, Margot Bluemink in Sint-Michielsgestel
totbloei!
‘Kindertherapie en psychologie’, Krista Tulkens in Berlicum
Krista Tulkens
Mediation, coaching en psychotherapie, Anita Verstegen in Oss
Caro Vida
Therapie, mediation en coaching, Rozita van Schadewijk in Oss
Psyom

Meer weten over psychotherapie in mijn praktijk?