Echte therapie voor jou en daarmee voor je kinderen.

  • Loop je vast in het lastige gedrag van je kind? Zie je niet meer hoe je de begeleiding van je kind kunt aanpakken zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Dan zit je hier goed en je bent niet de enige ouder die hier mee kampt.
  • Heb je de neiging je kind te willen veranderen, naar een training te sturen of de opvoeding aan iemand anders over te laten? Die gedachte bekruipt ons allemaal wel eens of misschien wel regelmatig. De sleutel ligt altijd bij de ouders zo lang het ook te doen valt.

Ouderrelatie en opvoeden

Opvoeden van kinderen is niet altijd gemakkelijk. Er gaat veel om in het gezin: opvang, school, werk, hobby’s, familie, vrienden en kennissen. En de relatie met de kinderen heeft ook invloed op jullie relatie als partners. Of eigenlijk is het andersom: hoe jullie als partners met elkaar zijn, werkt ook door in de opvoeding van de kinderen. Kunnen jullie bijvoorbeeld samen overleggen en optreden, of is de opvoeding een conflict? En hoe doen jullie de combinatie van die rollen: ouder en partner?

Kinderen als spiegel

Het mooie van onze kinderen is dat ze precies laten zien wat er speelt in het gezin. En tegelijk kan dat confronterend zijn. Want het vraagt van ons als ouders om eens goed te kijken naar het contact dat wij hebben met onze kinderen. Wat wij daar in doen.
Moeilijk gedrag of aangepast gedrag naar broer of zus, ouders of naar buiten toe, is een signaal voor ons als ouders en een uitnodiging tot ontwikkeling.

Ouders in ontwikkeling

In mijn begeleiding van jullie als ouders, kijk ik met jullie naar de relatie met jullie kind of kinderen. Wat is er aan de hand? Wat laat jullie kind zien? Wat heeft het kind nodig en wat hebben jullie nodig om de regie krijgen in jullie gezin en betekenis te geven aan het leven van jullie kinderen? Er zijn meer mogelijkheden dan jullie nu benutten en die gun ik jullie.