Vind jij het ook moeilijk je gevoelens te uiten?

Ik heb daar best lang mee geworsteld in mijn leven, vond het heel vervelend en moeilijk om me kwetsbaar te voelen. Want dat is het eigenlijk hé, je kán het op die momenten niet. Je hebt geen controle.
En dat is dus ook de bedoeling!
Ik heb geleerd dat die momenten heel belangrijk zijn. Dat ik die helemaal serieus mag nemen. Dat heeft mij rust gegeven en mijn relaties verdiept.
Het is op een bepaalde manier heel gemakkelijk om je gevoelens te negeren. Of om niet zoveel te voelen. Dan heeft de omgeving ook minder ‘last’ van je lijkt en kan je misschien ook heel goed voor een ander klaarstaan.
Maar als je jezelf echt goed nagaat voel je je vaak alleen. je voedt jezelf niet. Je stopt jezelf misschien wel vol met van alles en nog wat maar het verstikt je, het geeft je geen lucht.

Als jij er klaar voor bent om jezelf recht te doen, jezelf serieus te gaan nemen en werkelijk vreugde in je leven te gaan ervaren heb ik alvast deze tips voor jou:

  • zorg dat je ruimte voor jezelf hebt in je agenda. Geen afspraken, geen klussen en geen social media.
  • zoek een rustig plekje op in huis waar je een poosje met jezelf kunt zijn. Sluit je ogen en voel eens hoe het met je is. Vraag aan jezelf wat belangrijk is voor jou, wat jouw verlangen is.
  • bepaal dan wat voor jou hierin de eerste stap is om jouw verlangen te volgen. Bijvoorbeeld dat je bij een volgende ontmoeting vertelt over je gevoelens tegen een vriend of vriendin.
  • doe dit telkens weer, zet elke dag weer een eerste stap!

Merk je bij jezelf dat je hiermee graag verder wilt en dat het je alleen niet lukt, ik help je graag verder.
info@psychotherapie-steenbeek.nl 06 24690600. Want ik gun jou dat je jezelf helemaal voor vol aan gaat zien!