Uitgeput en emotioneel? 5 tips om in jezelf meer tot rust te komen!

Je vindt het leven vaak zwaar, je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan. Je trekt het je erg aan dat het druk is op je werk en chaotisch soms. Je werkt heel hard en je doet heel erg je best. Je collega’s lijken dit minder te doen en het wordt ook niet rustiger. Je komt met een leeg gevoel thuis. ’s Avonds en in het weekend doe je eigenlijk ook heel erg je best om er iets van te maken met je partner, je kinderen, vrienden.
Maar je krijgt niet voldoende terug, je wordt er ook wat huilerig van. Je bent moe, gemakkelijk emotioneel. Je vindt misschien dat de situatie moet veranderen, dat je baas moet veranderen, dat je kinderen zich socialer moeten opstellen. Je partner meer moet meewerken. Iets.
Kan iemand het niet wat gemakkelijker voor je maken, is een verlangen dat je herkent!

EN DAT KAN!

Ik geef je 5 TIPS om IN JEZELF MEER TOT RUST te komen!

  1. Neem de tijd om naar jezelf te kijken. Wat gebeurt er steeds, hoe voel je je en wat ga je dan doen? Zet jezelf eens even helemaal in het licht. Wees uitgebreid en benoem alles wat in je opkomt. En schrijf het ook op zodat je er echt naar kunt kijken. Of teken jezelf met tekstballonnetjes. Kijk naar jezelf op de manier die bij jou past.
  2. Luister naar jezelf en zeg: ik waardeer jou. Goh, wat werk jij hard zeg. Ongelooflijk, wat doe jij je best. Ik vind het echt fantastisch. Petje af. En dat je daar verdrietig van wordt soms, dat begrijp ik want het is ook niet gemakkelijk. Laat dat uit je hart komen en weest niet cynisch, want het is waar.
  3. Ervaar de ruimte in jezelf. Er is nu wat ruimte gekomen en een beetje rust. Sta daar even bij stil. Wees daar even. Dat is de ruimte voor iets anders: jouw beschouwende kwaliteiten! Want je begrijpt ergens wel dat je hiermee niet door kunt gaan. Je maakt een pas op de plaats. Je wint tijd. Er is even niets.
  4. Je trapt op de rem en je gaat iets vinden. Wat is dit voor situatie? Is dit iets wat van mij is? Is dit iets waarmee ik iets wil of kan? Je denkt eens na over je verantwoordelijkheid. Gaat dit nog over mij of wat bij mij hoort of ben ik nu met iets bezig wat van een ander is of van iets anders?
  5. Je maak een keuze! Je pakt al je moed bij elkaar en trekt een conclusie en verbindt daar consequenties aan. Bijvoorbeeld dat het niet van jou is. Dat je er niet mee aan de slag hoeft. Je zegt NEE.