Wat mannen echt willen

Het is een gewaagde titel voor mijn blog. Zeker uit mijn mond. Er is op dit moment geen partner, geen man in mijn leven. Maar toch. Ik houd van mannen. Ik houd van hen omdat ze ‘simpel’ zijn.
Ik heb het de meest gevoelige, intelligente mannen horen zeggen: ‘ik ben ook maar een eenvoudige boerenlul’. En daar is geen woord van gelogen. En dan besef ik ook dat ik, dat vrouwen, behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn.
Mannen doen graag dingen en praten er liefst niet te lang over. Als er gepraat moet worden dan liefst over hoe ze het gaan aanpakken of een beetje ouwehoeren met hun vrienden in de kroeg. Ik generaliseer, ik weet het.
Maar eigenlijk is dit een inleiding om mannen in het licht te zetten.
Daarbij wil ik ook nog graag schaamteloos jatten in deze blog. Omdat ik zo geïnspireerd raakte door iets wat ik las over mannen. Over wat ze echt willen. En dat komt uit de mond van John Wineland. Mooie naam voor een man.
Hij gaat mannen als het ware voor, coacht, in leiderschap en ‘seksuele polariteit’. Dat laatste betekent zoiets als ‘wat maakt een man anders dan een vrouw’, vermoed ik.
John Wineland dus, weet wat mannen heel graag willen. Waar ze als het ware een moord voor zouden doen. Wat zij willen van ons, vrouwen. En ik ga het hem hier nazeggen omdat ik het zo belangrijk vind.

1  Mannen willen minder
Mannen voelen zich snel overvraagd door ons. Wat ze allemaal moeten voelen, zeggen en doen en dan is het vaak nog niet genoeg. Mannen willen eigenlijk vooral bemind worden in bed. Ze willen het goddelijke licht en ook het pure fysieke genot. En doe dat alsjeblieft speels en liefdevol.

2  Mannen willen dat wij laten merken hoe pijnlijk het voor ons is als zij er niet voor ons zijn
Mannen willen onze kwetsbaarheid, onze angst, onze pijn en hartzeer en geroepen worden naar een plek waar ze onze held kunnen zijn. Mannen willen voelen dat wij hun liefde nodig hebben.

3  Geef je over aan ons mannen
Zoek telkens weer iets in je man waar je op vertrouwt en geef je daaraan over. Geef je hart, je leven en je lichaam. En daar is moed voor nodig van ons vrouwen!

4  Mannen willen het universum voelen door ons lichaam
Het is ons bewegen en de manier waarop we praten die de man betoveren. Doe het dus langzaam en bewust. ‘It’s something in the way she moves…’.

5  Mannen willen ons geweldig liefhebben
Als ze aanwezig zijn, de mannen, neem ze dan niet als vanzelfsprekend maar houd van ze met hetzelfde vuur, dezelfde energie als waarmee we boos op ze kunnen zijn.

6  Wees nieuwsgierig naar hoe mannen anders zijn
Mannen zijn niet de vriendin met wie je graag kletst. Hij is een man en hij is anders!

7  Mannen hebben ons onderdrukt maar wat gaan we nu samen creëren?
Ja, dat schuldgevoel hebben ze. Maar nu willen mannen door naar een volgende fase: samen creëren.