Je innerlijk kind

Wie zit er aan het stuur van jouw leven?

Het is toch raar ergens dat we een leven kunnen leiden waar we niet altijd blij, of helemaal niet blij mee zijn. Het is zelfs al heel wat als we dat aan ons zelf durven te bekennen. Ik had daar tenminste veel tijd voor nodig in mijn leven. Op een of andere manier ga je toch maar door. Of je gebruikt lapmiddelen om je wat beter te voelen, een tijdje.
Op een of andere manier accepteren we dat het nu eenmaal zo is. Ik hoor het je zeggen: ‘dat is nu eenmaal mijn karakter’, of, ‘zo zit ik nu eenmaal in mekaar’.

Ik ben altijd blijven onderzoeken in mijn leven. Waarom voel ik me gekwetst, waarom voel ik me gedeprimeerd, waarom voel ik eigenlijk altijd een onderstroom van boosheid, als ik eerlijk ben. Hoe werkt dat in mij?
En zo heb ik mezelf op den duur steeds beter leren kennen. Ik kwam er achter dat het om kinderlijke gevoelens ging. Er leeft nog steeds een kind in mij!
En ook in jou, beste lezer van deze blog! Dat kind leeft niet alleen in jou en mij, maar het zit vaak ook aan het stuur van ons leven. ONS INNERLIJK KIND. En nu zeg ik misschien iets schokkends: 95% van wat we voelen en vervolgens doen, wordt gestuurd door ons innerlijk kind, of, ‘ons onderbewustzijn’.
Ons innerlijk kind dat veel heeft meegemaakt, vaak pijnlijke herinneringen met zich meedraagt, bepaalt ons leven!

Gelukkig zijn wij volwassenen er ook nog.

Als wij gaan luisteren naar ons innerlijk kind, kunnen we voelen dat er maar één ding nodig is: liefde, onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Zodat ons innerlijk kind zich geaccepteerd en geliefd kan gaan voelen.
Dan zal ons innerlijk kind dat ook VOL VREUGDE en OVERGAVE zit, zich steeds meer gaan uiten!
En dat zal ons leven veranderen!

Ik ben zo benieuwd of je hier iets van herkent in jouw leven. Wil je dat met me delen? Reageer dan op deze blog. Dank je wel!